

Meeting of IATI Steering Committee Members and Observers - 15-16 October 2014
Auditorium 3, UN City, Marmorvej 51, Copenhagen, Denmark 2014

## Paper 1: Agenda for Steering Committee meetings Days 1 and 2

## Day 1 Wednesday 15<sup>th</sup> October 09:00 - 17:30

Time	Item /Reference	Outline	Chair/Resource				
09:00	COFFEE						
	PLENARY						
09:15-09:30	Welcome by Chair	Chair will provide an overview of the different objectives	SC Chair				
(15 mins)		for each of the days during the two day meeting.					
Session A	Use of data available through	Panel discussion with Q & A	SC Vice Chair				
09:30-10:30	IATI and AIMS at	Partner countries and providers discuss ways to increase	IATI Technical Team				
(60 mins)	country level	use of IATI data at country level. Brief presentations from	(Bill Anderson)				
		IATI Secretariat on current availability of information and	USAID (Claudia				
		from USAID pilot work on demand and use at country	Schwegmann)				
		level.					
		Panelists:					
		<ul> <li>Partner Country speakers to be confirmed</li> </ul>					
		following Caucus meeting					
		USAID - Joan Atherton					
		DFID - Alasdair Wardhaugh					
Session B	Integer upgrade to 2.01	Presentation and Q & A session	SC Chair				
10:30-11:15		With the extensive consultation process on the contents	IATI Technical Team				
(45 mins)	Paper 10	of upgrade 2.01 now concluded, this session will focus on					
		what implementation means for members.					
		Q & A session on implementation					



	1		
11:15-12:00 (45 mins)	BREAK INCLUDES SHOWCASES & TECH TEAM SURGERIES	Showcases and surgeries with technical team  Opportunities for IATI members to showcase activities and initiatives to smaller groups.  • African Development Bank MapAfrica • Sweden - Openaid.se • Denmark - openaid.um.dk • Myanmar AIMS (Mohinga, www.mohinga.info/en/) • 2014 Aid Transparency Index, Publish What You Fund • IATI tools and materials (including d-portal, IATI Speakers Kit)  Technical team surgeries will be running throughout Day	Various presentations and materials by participants, simultaneously available during each break on Day 1.
		1 to address individual questions of publishers.  Time slots can be reserved online at <a href="http://doodle.com/xm7rhtd2yvnb5k3h">http://doodle.com/xm7rhtd2yvnb5k3h</a>	
Session C	Budget Identifier	Presentation and discussion	SC Vice Chair
12:00-12:45 (45 mins)	Q & A + open discussion	Report back from TAG working group on the budget identifier, including recent discussion at WP-Stat and country pilot progress and planned work.	TAG Working Group Mark Brough
Session D	Transparency	Presentation and discussion	SC Chair
12:45-13:30 (45 mins)	Indicator Q & A + open discussion  Paper 9	Reports from Global Partnership Joint Support Team, DCD and IATI on current status of process for review of methodology for the indicator	JST, DCD, IATI Rapporteur: Ellen Kelley, EU)
			Click on links to view  IATI proposal on methodology review and DCD discussion paper
13:30-14:30 (60 mins)	LUNCH	SHOWCASE & TECHNICAL TEAM SURGERIES continue of	during lunch



Session E	BREAKOUT STREAMS				
14:30-15:30 (60 mins)	Session E.1 Improving Data Quality (Chair - John Adams, DFID; Rapporteur – Theo Sande, NL)		Session E.2 Outreach (Chair – Harpinder Collacott, DI Rapporteur – Liz Steele, PWYF)		
14:30-14:50 (20 mins)	Updates from Secretariat: Tools to support publishers to improve data quality	<ul> <li>Validator</li> <li>Dashboard</li> <li>d-portal</li> <li>IATI to CRS pilot</li> <li>Launch of updated technical documentation</li> </ul>	Update from Secretariat: Reviewing IATI's achievements at the international level	Outcomes from:  Mexico  DCF Istanbul  OKFest	
14:50-15:30 (40 mins)	Open discussion: Overview of focus on data quality  Paper 6  Paper 8	<ul> <li>Technical and policy areas for improvement</li> <li>Best approaches to support publishers to improve quality</li> <li>Concluded approach with DFIs</li> <li>Identifying peer learning opportunities</li> <li>Planning for SSC/ technical cooperation workshop Y2</li> </ul>	Open discussion:  Looking forward  1. How do members wish to see IATI's involvement in the post-2015 process;  2. What are the key political opportunities or challenges for IATI over the next 12-18 months;  3. What other partnerships or initiatives should IATI align or cooperate with going forward.		
15:30-15:45 (15 mins)	BREAK				
15:45-17:30 (1 hr 45 m)	PLENARY				
Session F 15:45-17:15 (90 mins)	Governance and funding issues Pt1  Paper 5 Paper 4 Paper 3	<ul> <li>Financial update</li> <li>Funding model and fundraisin</li> <li>Membership Status, including</li> <li>Approval of workplan and but</li> <li>Q &amp; A, Decisions</li> </ul>	for observers	SC Chair  UNOPS UNOPS DI UNDP	
17:15-17:30 (15 mins)	Reminder of key issues in which decisions will be necessary Day 2		SC Chair		
17:30	END OF DAY 1				

Reception for all participants, UN City, 17:30-19:00



Day 2 - Thursday 16 October 09:00 - 16:00

Time	Item/ Reference	Outline	Chair/Resource
09:00	COFFEE		
09:15-09:30	Welcome	Highlights from Day 1, including reports by rapporteurs from Data Quality and Outreach streams.  Overview of expectations for Day 2.	SC Chair
<b>Session G</b> 09.30-09.45 (15 mins)	Report from Partner Country Caucus meeting Paper 2	Rapporteur from Partner Country Caucus sets out its opening position in relation to each agenda item	SC Vice Chair  Rapporteur to be appointed by Caucus
<b>Session H</b> 09.45-10.30 (45 mins)	Governance issues Part 2	<ul> <li>Election of alternates for sub-group including chair, and clarifying its role</li> <li>Options for realigning process of budget approval with SC meeting schedule</li> </ul>	SC Chair UNDP
10.30-11.00	BREAK		
Session I 11.00-11:45 (45 mins)	Integer Upgrade Paper 10	<ul> <li>Summary of Day 1 discussions</li> <li>Formal endorsement of upgrade &amp; timetable for rollout.</li> <li>Formal proposal from PWYF for working group on organisational identifiers</li> </ul>	TAG Chair PWYF
<b>Session J</b> 11:45-12:30 (45 mins)	Budget Identifier	Summary of Day 1 discussions (Rapporteur)     Define next steps in relation to pilots and WP-Stat	SC Vice Chair TAG Working Group Rapporteur (Samuel Aggrey, Ghana)
Session K 12:30-13:15 (45 mins)	Transparency indicator  Paper 9	<ul> <li>Summary of Day 1 discussions (Rapporteur)</li> <li>Reach agreement among IATI members on its proposal for improvements to the methodology, and understand process/next steps for including these in subsequent assessment</li> </ul>	SC Chair  Rapporteur (Ellen Kelley, EU)
13:15-14:15 (60 mins)	LUNCH		
Session L 14:15-15:00 (45 mins)	Planned evaluation of IATI Paper 7	<ul> <li>Independent evaluation in early 2015, timed to inform a discussion at next SC meeting.</li> <li>This session is an opportunity for members to discuss broadly some of the elements to be included in the evaluation</li> <li>Appointment of working group to prepare TORs and guide evaluation</li> </ul>	SC Vice Chair SC Paper on Evaluation (Sweden)
15:00-15:30 (30 mins)	Chair's wrap and AOB	<ul> <li>Note updates for SOP</li> <li>Acknowledge new sub-working groups</li> <li>Acknowledge observers</li> <li>Schedule for next year's SC and TAG meetings</li> </ul>	SC Chair
15:30	CLOSE		