



Annual Members' Assembly 2021 (Virtual)

8-9 December 2021, 9am-1pm EST Paper 1: AGENDA

Zoom link with passcode will be sent to registered participants through an outlook invitation, together with contact details for IT support or difficulties with joining.

Time	#	Title	Background document(s)		
DAY 1: Wednesday, 8 December 2021					
9.15-9.30 EST (15 minutes) Participants are invited to begin logging in from 9.00am EST for a prompt start at 9.15am 9.30-10.45am EST (75 minutes)	2	 Opening IATI Governing Board Chair, Theo van de Sande (NL); Welcome remarks and announcements of new memberships. Observers participating. Overview of agenda and aims for the 2021 Members' Assembly. Rules of engagement for participants (use of mute and raise hand functions; naming protocol; single voice / vote per member organisation; etc) Session 2: Institutional Working Group (IWG) outcomes and direction: Presentation of report from the Institutional Working Group and recommendations from the Board 	Paper 2a: Recommendations of the Board Paper 2b: IWG		
		Plenary discussion and decisions 1 and 2	Report (FR)		
10.45-11.15am EST		BREAK (30 MINS)			
11.15-12.30am EST (75 minutes)		Session 2 (IWG outcomes) continues: Small group sessions reconvene Decisions 3 and 4 Small group discussion and agreement on the principles and next steps for determining future institutional arrangements for IATI	Link to record notes/outcomes during sessions		

		 Feedback to plenary and agreement on further steps / actions 			
12.30-12.45pm EST (15 minutes)	3	Closing and wrap-up of Day 1 (IATI Governing Board Vice Chair, Henry Asor - Nigeria)			
DAY 2: Thursday, 9 December 2021					
9.15-9.30am EST (15 minutes) Participants are invited to begin logging in from 9.00am EST for a prompt start at 9.15am	4	 Welcome back (IATI Governing Board Vice Chair, Henry Asor - Nigeria) Recap of decisions and any parked items from Day 1 Announcement of 2022 Governing Board Election period 			
9.30-10.45am EST (75 minutes)	5	 Towards the mid-term review of the Strategic Plan Presentation of results from monitoring the Strategic Plan Results Framework in 2020 and preliminary results from 2021, where feasible. Roadmap towards the mid-term review of the Strategic Plan and Results Framework. Q&A. 	Paper 5: IATI Implementation Update 2021 (for information). With annexes 1, 2, 3, 4		
10.45-11.15am EST (30 minutes)		BREAK (30 MINS)			
11.15-12.30pm EST (75 minutes)	6	Presentation of work plan and budget for 2022, as approved by the Governing Board Board focal points on Budget and Finance present • Financial situation of the initiative; and • High-level areas of activity in 2022 and linkages to the Results Framework outcomes.	Paper 6: IATI Workplan and Budget 2022		
12.30-12.45pm EST (15 minutes)	7	 Closing of 2021 Members' Assembly (IATI Governing Board Chair, Theo van de Sande) Reminder of decisions taken and any SOP updates required, Announcement of next steps and timeframes agreed in relation to processes discussed. 			